تاریخ انتشار : شنبه 8 اردیبهشت 1403 - 11:40
کد خبر : 9738

رئیس‌جمهور در مراسم افتتاح ششمین دوره برگزاری نمایشگاه ایران‌اکسپو:

اقتصاد ایران قابل تحریم کردن نیست

اقتصاد ایران قابل تحریم کردن نیست

ششمین دوره برگزاری نمایشگاه ایران‌اکسپو با حضور رئیس‌جمهور، وزیر صنعت و رئیس اتاق ایران آغاز به کار کرد. سیدابراهیم رئیسی در افتتاحیه این مراسم گفت: برگزاری اکسپو 2024 نشان می‌دهد که اقتصاد ایران قابل تحریم کردن نیست. به گزارش پایگاه خبری «مناطق آسیا» رئیس‌جمهور در مراسم افتتاح ششمین دوره برگزاری نمایشگاه ایران‌اکسپو با تأکید بر

ششمین دوره برگزاری نمایشگاه ایران‌اکسپو با حضور رئیس‌جمهور، وزیر صنعت و رئیس اتاق ایران آغاز به کار کرد. سیدابراهیم رئیسی در افتتاحیه این مراسم گفت: برگزاری اکسپو 2024 نشان می‌دهد که اقتصاد ایران قابل تحریم کردن نیست.

به گزارش پایگاه خبری «مناطق آسیا» رئیس‌جمهور در مراسم افتتاح ششمین دوره برگزاری نمایشگاه ایران‌اکسپو با تأکید بر اینکه برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی گواه تحریم‌ناپذیر بودن کشور است، گفت: تحریم در ایران با اراده مردم هرگز به نتیجه نرسیده و پس از این هم نخواهد رسید. برگزاری این نمایشگاه همچنین نشان می‌دهد که طرح‌های منزوی کردن ایران هرگز به نتیجه نرسیده و نخواهد رسید.

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشور این نمایشگاه را رونمایی از توانمندی‌های تولیدی و صادراتی کشور توصیف و اظهار امیدواری کرد که نتیجه برگزاری این نمایشگاه ایجاد فضای رقابتی و فضایی برای کنش و تعامل منطقه‌ای و جهانی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی باشد که به هم‌گرایی، هماهنگی و مشارکت همه فعالان اقتصادی منجر می‌شود.

او تأکید کرد: ایران با وجود ذخایر مادی و معنوی، نیروی انسانی کارآمد و با اراده، مبتکر و خلاق می‌تواند در عرصه‌های مختلف به دنیا نوآوری‌های متعدد و متنوع عرضه کند.

 

ایران‌اکسپو زمینه شناخت کشورها از یکدیگر و تسهیل تجارت را ممکن می‌کند

عباس علی‌آبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با حضور در مراسم افتتاح ایران‌اکسپو 2024 ضمن تشریح ۳ برنامه اصلی این وزارت‌خانه برای توسعه تجارت، گفت: ایران آماده تعامل است و دست همکاری اقتصادی با کشورهای جهان را می‌فشارد.

او مهم‌ترین هدف این نمایشگاه را توسعه همکاری‌های بین‌المللی کشورهای شرکت کننده دانست و تصریح کرد: برگزاری نمایشگاهی با حضور مهمانانی از ۱۰۰ کشور زمینه شناخت کشورها از یکدیگر و تسهیل زمینه تجارت را مهیا می‌کند.

علی‌آبادی درباره برنامه‌های وزارت‌خانه در حوزه تجارت گفت: وزارت‌خانه 3 برنامه اصلی دارد؛ جهت‌دهی به توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی و تمرکز بر محصولات و خدمات دارای فناوری متوسط و پیشرفته و ارزش‌افزوده بالا، توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی با کمک بهره‌گیری حداکثری از دیپلماسی تجاری اقتصادی و حمایت‌های عملی از تحقیق و توسعه در شرکت‌ها در راستای افزایش رقابت‌پذیری بین‌المللی و صادرات.

بر اساس اظهارات وزیر صنعت‌، معدن و تجارت، اکنون ایران با وجود تحریم‌ها، یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است؛ بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است که نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات غیرنفتی می‌شود؛ کشورهای همسایه، آفریقایی و اسلامی و سایر کشورهای دوست در اولویت توسعه روابط هستند. در حال حاضر ایران، عضو ناظر سازمان تجارت جهانی است و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعاملات سازنده‌ای با کشورها دارد.

تعامل هم‌افزا بین ظرفیت‌ها و ضرورت‌های داخلی موجب توسعه می‌شود

صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران نیز با حضور در آیین گشایش ایران‌اکسپو 2024، تصریح کرد: ایران دارای فرصت‌های زیادی برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است چراکه اقتصاد ایران ظرفیت افزایش یک تریلیون دلار به تولید ناخالص داخلی خود تا سال 2035 را دارد و برای تحقق این ظرفیت نیازمند حدود 3.5 تریلیون دلار سرمایه‌گذاری است.

به باور او امروز اگر افق دید خود را از سطح غرب آسیا و بحران‌های امنیتی آن جلوتر ببریم و تصویری کلان از جهان را تصور کنیم، خواهم دید که توسعه برون‌گرایانه به وجه غالب عرصه بین‌الملل تبدیل شده و بنیان مشروعیت نظام‌های سیاسی را با پیشرفت اقتصادی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان پیوند زده است.

رئیس اتاق ایران در چنین فضایی شرط توفیق برنامه‌های توسعه ملی را ایجاد تعامل هم‌افزا میان ظرفیت‌ها و ضرورت‌های داخلی برای توسعه دانست و ادامه داد: دیپلماسی اقتصادی، محل و ابزار ایجاد این تعامل محسوب می‌شود. طراحی و پیگیری این دیپلماسی اقتصادی، مستلزم توجه به واقعیت‌های کلان است.

او در ادامه سخنان خود به شکل‌گیری زنجیره ارزش منطقه‌ای در سطح کلان که وابسته به همکاری دولت‌هاست اشاره کرد و افزود: ایجاد زنجیره ارزش منطقه‌ای در میدان و محیط عملیاتی به شدت به همکاری بخش خصوصی کشورهای منطقه نیازمند است. در این راستا اتاق‌های بازرگانی می‌توانند نقش کلیدی در عملیاتی کردن زنجیره ارزش منطقه‌ای و گسترش آن به حوزه‌های مختلف ایفا کنند.

حسن‌زاده راه‌حل ثبات، صلح و توسعه اقتصادی در غرب آسیا را همکاری و همگرایی منطقه‌ای عنوان کرد و گفت: ایران در سال‌های اخیر بیش از گذشته بر همگرایی با همسایگان متمرکز شده است و با احیای روابط با عربستان و توسعه روابط با سایر همسایگان در راستای توسعه همگرایی اقتصادی منطقه‌ای گام برداشته است. اتاق ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی نیز بر اهمیت نقش‌آفرینی بخش خصوصی کشورهای غرب آسیا در این مسیر تأکید دارد و آمادگی خود را برای همکاری و هم‌اندیشی با اتاق‌های کشورهای منطقه برای توسعه زنجیره ارزش منطقه‌ای اعلام می‌دارد.

به گزارش اتاق ایران آنلاین، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران‌اکسپو ۲۰۲۴) روزهای ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

این نمایشگاه به‌طور ویژه بر ۶ حوزه شامل «صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات»، «صنعت»، «فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری»، «دارو و تجهیزات پزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی و محصولات شیمیایی»، «صنعت ساختمان و خدمات فنی – مهندسی» و «گروه پتروشیمی» متمرکز است./اتاق ایران آنلاین

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.