برگزاری پنجاه و نهمین جلسه ستاد هماهنگی خدمات سفر با حضور مدیران مناطق آزاد
پنجاه و نهمین جلسه ستاد هماهنگی خدمات سفر با محوریت نوروز ۱۴۰۳ با حضور مدیران عامل محترم مناطق آزاد، تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی صبح امروز در سالن فجر وزارتخانه میراث و گردشگری برگزار شد. به گزارش پایگاه خبری «مناطق آسیا» مصطفی فاطمی (مدیر گردشگری داخلی) با اشاره به آنکه بخش عمدهای از سفرهای نوروزی
پنجاه و نهمین جلسه ستاد هماهنگی خدمات سفر با محوریت نوروز ۱۴۰۳ با حضور مدیران عامل محترم مناطق آزاد، تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی صبح امروز در سالن فجر وزارتخانه میراث و گردشگری برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری «مناطق آسیا» مصطفی فاطمی (مدیر گردشگری داخلی) با اشاره به آنکه بخش عمدهای از سفرهای نوروزی به مناطق جنوبی کشور و مناطق آزاد آن بخش از کشور انجام میشود، گفت: در نوروز ۱۴۰۲ شاهد اسکان ۲ میلیون نفر در منطقه آزاد قشم بودیم که رکورد زد و درواقع به اندازه ۱۰ استان کشور پذیرای مسافران بود.
از مناطق ویژه اقتصادی غافل شدهایم
محمدرضا رستمی (معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع فرهنگی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی) با تاکید بر آنکه مناطق آزاد خود را از ستاد خدمات سفر کشوری جدا نمیداند، گفت: هر روز به سمت تعامل بیشتر هستیم و درحال حاضر ۱۸ منطقه آزاد و ۷۹ منطقه ویژه اقتصادی داریم درحالی که تنها ۴ منطقه مورد شناخت عموم جامعه هستند.
او ادامه داد: سالهاست از مناطق ویژه اقتصادی غافل شدهایم درحالی که ظرفیتهایی هستند که میتوانند در دایره ستاد خدمات سفر فعال شوند.
به گفته او، حمل و نقل بحث بسیار مهمی در سفرهای نوروزی است و نیاز است مورد توجه ویژه قرار گیرد. اگر در کیش مسائل پرواز حل نشود خیلی از مسائل ما روی زمین میماند و اگر در چابهار مشکل سوخت حل نشود همینگونه خواهد بود. اسکان نیز مورد دیگری است که باید حل شود. خدمات جاری از نان و آب و رستوران و… نیز باید مورد توجه قرار گیرد چراکه سال گذشته در برخی از مناطق با مشکل روبهرو شدیم. برای مثال درخصوص سهمیه آرد برای نان در سال گذشته در منطقه آزاد انزلی و چابهار و … با مشکل روبه رو شدیم. امسال باید مسائل مربوط به سهمیه آرد را حل کنیم. همچنین رفع نیازهای معنوی مسافران، نماز، سرویسهای بهداشتی و… باید حل شود.
او با اشاره به آنکه امسال سفرهای نوروزی در ماه مبارک رمضان است و با توجه به آنکه پروردگار گفته که بر مسافران روزه واجب نیست، باید مسائل مرتبط با این موضوع مورد توجه قرار گیرد، گفت: همه کشورها این ماه را جشن میگیرند و باید فکری به حال برخوردها با مسافران نوروزی داشته باشیم و ماه رمضان را محدودیت ندانیم و بگوییم رستوران تعطیل، مسافران غذا نخورند و … این یک فرصت برای معرفی ظرفیتها هست ضمن آنکه افطار نیز ثبت جهانی شده و میتواند یک فرصت برای معرفی بیشتر باشد.
فاطمی در این خصوص گفت: ملاک خدمات دهی به مسافران در ماه رمضان، مصوبه شورای فرهنگ عمومی است که سال گذشته نیز اجرا شد. اگر تغییری حاصل شود اطلاع رسانی خواهیم کرد.
قاسمی (نماینده منطقه آزاد کیش) نیز از نگرانیهای موجود درخصوص مباحث حمل و نقل سخن گفت و ادامه داد: از ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین پیک سفرهای نوروزی خواهد بود و اگر پروازها تامین نشود مشکل خواهیم داشت. سوخت شناورها نیز باید رفع شود. برق سراسری و آب نداریم و نیروگاههای خودمان این انرژی را تامین میکنند. در حال پیشبینی و رفع این مسائل هستیم.
معاون گردشگری قشم نیز به محدودیت های پرواز اشاره کرد و گفت: مشکل سوخت نیز داریم. کارت آزاد پاسخگوی نیاز مردم بومی نیست حال آنکه افراد افزایش یابند با مشکل روبه رو میشویم. اسکله پل و لاف نیازمند لایروبی هستند. گمرک و گیت ورودی نیز مسئله دیگر است که بتوانیم یکی کنیم و توقفها در یک گیت باشد و زمان صف کمتر شود.
او ادامه داد: قصد بر آن است که بتوانیم مسافران را در قشم پراکنده کنیم و از تمرکز در درگهان و … بکاهیم و کمپ پارکها را در نظر داریم. همچنین جشنواره قشم بوم از برج ۸ آغاز شده و سعی داریم جمعیت را در کل جزیره پراکنده کنیم.
مشکلات مرز شلمچه
بابامرادی (منطقه آزاد اروند) نیز گفت: تردد روزانه ۱۰ هزار عراقی از مرز شلمچه را داریم و نیاز است تا این امر ساماندهی شود چراکه وضعیت خوبی را در حوزه ورود و خروج خارجیها شاهد نیستیم.
او ادامه داد: عدم کنترل وضعیت تردد خودروها را شاهد هستیم که تبدیل به معضل شده. بیش از ۱۱۰ اثر ملی داریم که مالکیت آنها در دست ارگانهای غیر مرتبط است و نیازمند ساماندهی و مرمت هستند. در آبادان و خرمشهر نیز تعداد این آثار زیاد است و حتا یک دژ تاریخی که تخریب شده اما برچیده نشده تبدیل به مانعی برای دسترسی به ساحل شده.
او ادامه داد: در حوزه قطار هم نیازمند افرایش تعداد قطارها به روزانه دو رام هستیم و امیدواریم روزانه یک قطار به مشهد داشته باشیم. ورودی راهیان نور را داریم که روزانه حدود ۱۰ هزار نفر است اما تمام مایحتاج خودرا حتا آب معدنی را با خود میآورند و هیچ آوردهای برای منطقه ندارند.
شالبافیان نیز گفت: این گفته درحالی است که بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری، مایحتاج راهیان نور باید از مناطق مسیر راهیان نور انجام شود.
معاون فرهنگی اجتماعی منطقه آزاد ارس نیز گفت: نوروز سال گذشته مقصد نخست سفرهای نوروزی بودیم. راههای مواصلاتی یکی از چالشهاست. جادههای مرزی وضعیت خوبی ندارند و اتوبان مرند_جلفا باید تکمیل شود.
او ادامه داد: در حوزه مسائل درمانی و بهداشتی با مشکل روبه رو هستیم و بهتر است تیمهای مستقر یافته افزایش یابد. موضوع سوخت مشکل اصلی سفر است. به دلیل نبود کارت آزاد سوخت با مشکلات زیادی روبهرو هستیم. آنتندهی موبایل در مناطق گردشگری وجود ندارد. باید خط قطار فعال شود. کیفیت خدمات دهی پایانه خروجی و وروی به ارمنستان با مشکلات زیادی روبه روست.
مطهری (منطقه آزاد انزلی) با اشاره به آنکه در ۱۰ ماه امسال ۱۱ میلیون نفر وارد فاز تجارت و سفر در این منطقه شدهاند، گفت: پیشبینی میشود با توجه به مصادف شدن با ماه مبارک رمضان، امسال سفرها زودتر آغاز شود. با چالش جدی در حوزه تامین نان و آرد روبه رو هستیم و حتا تبدیل به بحران میشود.
او تصریح کرد: نیازمند جایگاه سوخت سیار هستیم چراکه در این حوزه با مشکل روبهرویم. عمده سفرهای منطقه آزاد انزلی با خودروهای شخصی است باید بتوانیم مشکل سوخت را رفع کنیم.
نماینده منطقه آزاد چابهار نیز به معضل سوخت در استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: ۲۰ لیتری سوخت با قیمت ۴۵۰ هزار تومان ارائه میشود تا کی باید با این مشکل روبهرو باشیم؟ همچنین اقامتگاه بین راهی نداریم و گردشگران دائم به این نکته اشاره دارند. جادههای ناامن داریم که زیرساخت مناسب ندارند. تردد ماشینهای سوختکش معضل جادههای استان شده. گردشگری دریایی راه نیفتاده. مسائل سوخت برای شناورهای دریایی با وجود مصوبه دولت،اجرایی نمیشود.
او ادامه داد: عدم تنوع مسیرهای دسترسی به چابهار داریم و ظرفیت پروازی کم شده. حتا حاضریم سوبسید هم بدهیم تا این مشکل رفع شود. تفاهمنامه هایی با میراث داشتیم که باید به روزرسانی شود و مورد توجه ویژه قرار گیرد.
محسنی (مدیرکل میراثفرهنگی و گردشگری هرمزگان) گفت: درصدد فراهم کردن امکان سفر به جزیره ابوموسی را از بهمن ماه هستیم. جزیره هرمز، نارک و جزایر کوچک جهت تامین مایحتاج آرد و نان اعلام نیاز کردهاند که پیگیر هستیم اما قشم و… تاکنون اعلام نیاز نکردند.
نماینده شرکت پخش فرآورده های نفتی نیز گفت: مسئله سوخت از دیدگاه نشستهای استانی در سالهای گذشته اهمیتی نداشت و هیچکدام از مسئولان در خصوص این مشکل صحبت نکردند. سامانه jts داریم که جایگاههای سوخت وضعیتشان مشخص است. درحال حاضر ۱۵۰۰ نازل غیر فعال در کل کشور داریم.
او ادامه داد: ۶۱ باب نمازخانه بین راهی داریم. ۲۵۰۰ مجتمع خدمات رفاهی داریم. سال گذشته رکورد ۱۴۷ میلیون لیتر بنزین در روز را داشتیم. در خصوص کیش با مشکل خاصی روبهرو نیستم و جایگاهها نظارت میشود و اگر نیاز باشد کارت آزاد ارائه میدهیم و انبار هم داریم که نیازها تامین خواهد شد. در قشم نیز همینطور و مشکل کارت آزاد را نیز حل خواهیم کرد. در انزلی هم آمادگی فعال کردن جایگاه دائم یا سیار را داریم. در استان سیستان هم نگاه ویژه داریم. در ماه ۵ میلیون و ۵۰۰ مصرف داریم درحالی که در هیچ جای کشور اینگونه نیست. قاچاق سوخت در این استان معضل است اما سعی میکنیم در ایام سفر چاره اندیشی کنیم. مدیریت مصرف باید داشته باشیم درحالی که روزانه ۱۰۰ میلیون تولید داریم اما ۱۱۵ میلیون مصرف کشور است که در واقع ناچار به واردات هستیم.
او در پاسخ به این سئوال که آیا ظرفیت کارتهای آزاد جایگاههای سوخت پاسخگوی نیاز مسافران خواهد بود، گفت: کارتهایی که کدینگ ندارند و غیر بومی هستند در سیستان و بلوچستان سوختشان در ایام نوروز تامین خواهد شد. این مهم در سایر مناطق آزاد نیز محقق خواهد شد.
مهدی فرمهینی فراهانی (مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی) نیز گفت: چالشهایی با مناطق آزاد داریم. در حوزه گردشگری دریایی ظرفیتهای خوبی داریم اما موضوع ایمنی در حوزه توسعه را رعایت نمیکنند. شناور در صدد فروش بلیط برمیآید اما ما با وضعیت نامناسب جوی روبه رو میشویم که بعد با چالش درخصوص لغو بلیطها روبهرو میشویم. البته که در مناطق آزاد در حوزه بلیط فروشی با مشکل روبهرو هستیم. نیازمند بلیط فروشی الکترونیکی هستیم.
رضا صدیقی نیا (رئیسگروه دفتر نظارت بر فرودگاهها، شرکتها و موسسات هوانوردی) گفت: درخصوص ترخیص تجهیزات از گمرک با مشکل روبهرو بودیم اما سعی داریم ناوگان را فعالتر کنیم و تعداد پروازها را برای نوروز افزایش خواهیم داد.
ندایی (راه آهن) نیز از افزایش کیفیت خدمات در نوروز خبر داد و گفت: در ایستگاهها و توقفگاهها تسهیلات نماز و … را ایجاد کردیم. مشکلات ناوگان از دیزل و لوکوموتیو را داریم که نمیتوانیم قطار در مسیرها اضافه کنیم اما قطارهای محلی فعال هستند.
شریفی (اورژانس) نیز گفت: در حوزه آمبولانس با مشکل روبهرویم. از ۵۵۰۰ آمبولانس موجود در کشور، ۲۰۰۰ آمبولانس به شدت فرسوده هستند. با وجود نیاز به واردات آمبولانس در نهایت شاید بتوانیم امسال ۱۰۰ آمبولانس وارد کنیم. نیاز کشور بیش از این تعداد است.
سرهنگ حسن زاده (معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور ) نیز با اشاره به مشکلات این حوزه در مناطق آزاد گفت: برای مثال در کیش موتورهای برقی که اجاره داده میشود هیچ نظارتی وجود ندارد و فوتی زیاد داریم. ایمنی باید رعایت شود. همچنین در حوزه کیشوندان با افزایش فوتی ها روبهرو هستیم که باید مورد بررسی قرار گیرد.
نماینده تعزیرات حکومتی نیز گفت: تمام دستگاههای نظارتی باید گزارشهای خود را ارائه دهند تا مورد بررسی قرار گیرد. احتمالا در حوزه سفرهای هوایی با افزایش نرخ روبهرو شویم و نیاز است تا گزارش این تخلفات ارائه شود.
یحیی نقیزاده محجوب (مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری) نیز درخصوص نظارت بر حوزه گردشگری گفت: سامانه ۰۹۶۲۹ فعال است و از تعداد شکایات ثبت شده، حدود ۴ درصد درخصوص تخلفات است که استان خراسان رضوی و تهران بیشترین شکایت را دارند. در حوزه مناطق آزاد در کیش و بعد قشم بیشترین موارد درخواست رسیدگی به شکایات را داریم. اما هیچکدام از درخواستها تاکنون توسط مناطق آزاد پیگیری نشده.
علی اصغر شالبافیان (معاون گردشگری و رئیس ستاد خدمات سفر) نیز گفت: اساس نگاه ما تعامل و همکاری نزدیک با مناطق آزاد است. بخش اصلی سفرهای نوروز به این مناطق است. خدمات اقامتی، سوخت و تامین مایحتاج اهمیت دارد. پیگیری برخی موارد ذکر شده امکان دارد.
او ادامه داد: در کیش، قشم و چابهار نیازمند تعامل بیشتر هستیم. /ایلنا
برچسب ها :مناطق آزاد،کیش ،قشم،چابهار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0