تاریخ انتشار : شنبه 12 اسفند 1402 - 9:10
کد خبر : 8014

رییس سازمان امور مالیاتی کشور:

مالیات ستانی از بانک‌هایی که در ارائه تسهیلات مسکن کوتاهی کردند

مالیات ستانی از بانک‌هایی که در ارائه تسهیلات مسکن کوتاهی کردند

رییس سازمان امور مالیاتی کشور در حاشیه سیزدهمین همایش سیاست‌های مالی و مالیاتی ایران، اظهار داشت: سازمان امور مالیاتی اراده جدی در قوانین تنظیم‌گری اقتصادی دارد که مالیات ستانی از بانک‌هایی که تکالیف در تسهیلات مسکن را انجام نداده‌اند و مالیات بر خانه خالی از جمله این موارد است.   به گزارش پایگاه خبری «مناطق

رییس سازمان امور مالیاتی کشور در حاشیه سیزدهمین همایش سیاست‌های مالی و مالیاتی ایران، اظهار داشت: سازمان امور مالیاتی اراده جدی در قوانین تنظیم‌گری اقتصادی دارد که مالیات ستانی از بانک‌هایی که تکالیف در تسهیلات مسکن را انجام نداده‌اند و مالیات بر خانه خالی از جمله این موارد است.

 

به گزارش پایگاه خبری «مناطق آسیا» سید محمدهادی سبحانیان، ادامه داد: اختلاف دیدگاه در مالیات ستانی از بانک‌ها وجود داشت که بین سهمیه بانک مرکزی در پرداخت تسهیلات و مراجعه افراد برای دریافت تسهیلات بود این موضوع از سوی دولت و بانک مرکزی بررسی می‌شود.

وی تاکید کرد: سازمان مالیاتی مبتنی بر اختصاص سهم بانک مرکزی به بانک‌ها در پرداخت تسهیلات، جرایمی را برای بانک‌ها در نظر نگرفته بود که مدیران بانک‌ها به هیات های بدوی و شورای مالیاتی شکایت کردند، احکام نهایی را پیگیری می‌کنیم.

سبحانیان بیان کرد: در زمینه خانه‌های خالی نیازمند ارایه اطلاعات از وزارت راه و شهرسازی هستیم.

به گزارش ایرنا، بر اساس ماده ۴ قانون جهش مسکن، بانک‌ها و مؤسسات مالی مکلف هستند سالانه ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی نظام بانکی را برای بخش مسکن (نهضت ملی مسکن) اختصاص دهند. در سال اول این قانون یعنی از شهریور ۱۴۰۰ تا شهریور ۱۴۰۱ رقم ۳۶۰ هزار میلیارد تومان اعلام شد که بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری باید مطابق سهم در نظر گرفته‌شده برای آنها، آن را پرداخت می‌کردند.

همچنین بر اساس تبصره ۵ ماده ۴ قانون جهش تولید، در صورت عدم رعایت ماده ۴ قانون جهش مسکن، سازمان امور مالیاتی کشور موظف است، در قالب بودجه سنواتی، مالیاتی برابر ۲۰ درصد تعهد انجام نشده را از بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری متخلف، اخذ و به خزانه‌داری کل کشور واریز کند

دست‌فروش‌ها مشمول مالیات نمی‌شوند

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه دست‌فروش‌ها مشمول مالیات نمی‌شوند، گفت: برداشت اشتباهی از صحبت‌های سید آمر سیاح رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار صورت گرفته بود که درست نیست.

پیش از این سید امیر سیاح رییس مرکز ملی بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد گفته بود که مالیات مشمول دست‌فروشان هم می‌شود و اساساً چرا دست‌فروش نباید مالیات بپردازد؟ هر فردی بابت هر میزان درآمد بالاتر از سقف تعیین شده باید مالیات بپردازد.

به گفته وی؛ دست‌فروشان هم باید احراز هویت شوند و دستگاه کارتخوان داشته باشند تا بدانیم که هر دست‌فروش چه مقدار درآمد دارد و اگر از سقف قانونی بالاتر بود بابت آن مالیات به حقه را بپردازد البته که طبق قانون تا سقفی از درآمد افراد معاف از پرداخت مالیات هستند، از این رو دستفروشان با درآمد پایین نگران پرداخت مالیات نباشند./ایرنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.