سینما و گردشگری
حسین شیوری / مناطق آسیا– سینما به عنوان هنر هفتم علاوه بر روایت قصه های جذاب، انتقال مفاهیم و نمایش فرهنگ ها، جایگاه ویژهای در رشد و توسعه صنعت گردشگری دارد. بسیاری از مقاصد گردشگری به لطف تهیه و تولید فیلم های مهم وتاثیر گذار در آن لوکیشن ها صورت گرفته و نمونه های مطرح
حسین شیوری / مناطق آسیا– سینما به عنوان هنر هفتم علاوه بر روایت قصه های جذاب، انتقال مفاهیم و نمایش فرهنگ ها، جایگاه ویژهای در رشد و توسعه صنعت گردشگری دارد. بسیاری از مقاصد گردشگری به لطف تهیه و تولید فیلم های مهم وتاثیر گذار در آن لوکیشن ها صورت گرفته و نمونه های مطرح آن در سطح ملی و بین المللی بسیار است. اما در این ياداشت نگاهی اجمالی به سینمای ترکمن صحرا از این منظر داریم.
واقعیت آن است که تعداد فیلم های مطرحی که توسط فیلمسازان مختلف و صاحب نام سینما در استان گلستان تهیه و تولید شده است بسیار ناچیز است.اتش بدون دود نادر ابراهیمی که قبل از انقلاب تولید و به نمایش درآمده است نمونه بارز آن است. فیلمی ماندگار که هنوز بسیاری از افراد سالمند هنوز آنرا بخاطر دارند و ترکمن را با شخصیت گالان اوجای آتش بدون دود می شناسند. فیلم سینمایی یک اتفاق ساده به کارگردانی سهراب شهید ثالث از دیگر فیلم های قبل از انقلاب است که لوکیشن ان بندر ترکمن میباشد.
فیلم شیلات با بازی داود رشیدی از دیگر فیلم های مطرح بعد از انقلاب است که موفق شده است در اذهان عمومی ماندگار شود.در حوزه فیلم های مستند میشود از مستند اتلان نام برد که محصول چند سال اخیر سینمای مستند کشور است و به خوبی توانسته است به یکی از دارایی های فرهنگی و ورزشی قوم نجیب ترکمن که اسب هست بپردازد.
باید به این لیست، فیلم های زیر را نیز اضافه کرد: فیلم سینمایی سمندر به کارگردانی محمود کوشان و با بازی فرامرز قریبیان و جمشید هاشم پور، فیلم سینمایی گزل به کارگردانی محمد علی سجادی با بازی مهدی میامی و پردیس افکاری، فیلم سینمایی دلباخته به کارگردانی خسرو معصومی با حضور آناهیتا نعمتی و فریبرز عربنیا، فیلم سینمایی به من نگاه کن به کارگردانی شهرام اسدی و بازی لادن مستوفی، فیلم سینمایی هرشب تنهایی به کارگردانی رسول صدر عاملی با حضور لیلا حاتمی و حامد بهداد، مستند عروسی ایل ترکمن به کارگردانی کیومرث درم بخش، مستند در مدرسه سید قلیچ ایشان به کارگردانی فرشاد فدائیان، مستند چارشو به کارگردانی مهوش شیخ الاسلامی و چند نمونه دیگر؛ اما حالا با اکران آنلاین فیلم سینمایی آفتابگردان وحشی به نویسندگی و کارگردانی نورمحمد عاشوری نسب در پلتفرم فیلمیز، این فیلم خوب و شاعرانه نیز در این لیست جای میگیرد، فیلمی که هم قصه ای درخشان، عمیق و ماندگار دارد و هم اینکه با لوکیشن بسیار زیبا و دل انگیز، متفاوت تر از فیلم های ذکر شده تصاویر و مفاهیم جدیدی از فرهنگ و طبیعت بکر ترکمن صحرا را به دنیا مخابره می کند.
این فیلم بر خلاف فیلم های دیگر بازیگر مطرح و معروفی ندارد و همه بار فیلم به دوش فیلمنامه تحسین برانگیز آن است. این فیلم که در سال ۱۳۸۲ تهیه و تولید و پس از فراز و نشیب های زیاد بعد از ۲۱ سال در پلتفرم فیلمیز اکران آنلاین شده است را باید فیلمی مهم و ماندگار در تاریخ سینمای ترکمن صحرا قلمداد کرد. جدا از ارزش های بصری، مفهومی و روایی، این فیلم نخستین فیلم سینمایی در تاریخ سینمای ایران است که به زبان مادری قوم فرهنگ دوست ترکمن تهیه و تولید شده است. این فیلم که ساخته اولین کارگردان ترکمن سینمای ایران است در تنها رسانه فرهنگ، هنر، گویش و زبان های مادری اقوام ایرانی اکران آنلاین شده است.
این فیلم در روستای کمرلی منطقه گردشگری گلیداغ در شهرستان مرزی مراوه تپه تصوير برداری شده است، یک روستای زیبا، گمنام، محروم و دور افتاده که پس از تهیه و تولید این فیلم در آن دهکده نظر ها به آن جلب و در مدت کوتاهی به روستای هدف گردشگری تبدیل شد.
با اکران عمومی این فیلم، هدیه های بیشتری به مردم مهماننواز ترکمن صحرا تقدیم خواهد شد. بی شک با تماشای این فیلم زیبا و درخشان گردشگران بسیاری انگیزه سفر به ترکمن صحرا را پیدا خواهند کرد.
سینمای ایران دارای ظرفیت های بی نظیر و مغفول مانده زیادی است که بی شک یکی از آنها ظرفیت توسعه گردشگری با کمک هنر سینماست.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 3 در انتظار بررسی : 3 انتشار یافته : 0