حجت عبدالملکی در مراسم افتتاح همایش اقتصاد دریامحور ایران:
در حوزه تجارت بینالمللی دریا پیشگام هستیم
همایش اقتصاد دریامحور ایران امروز برگزار شد. به گزارش پایگاه خبری «مناطق آسیا» حجت عبدالملکی در مراسم افتتاح همایش اقتصاد دریامحور ایران که امروز برگزار شد، با بیان اینکه امروز از اولین روز ششمین سال گام دوم انقلاب اسلامی است، گفت: ما در ۴۰ ساله دوم انقلاب اسلامی هستیم و افق ۱۴۳۷ افق شکلگیری تمدن
همایش اقتصاد دریامحور ایران امروز برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری «مناطق آسیا» حجت عبدالملکی در مراسم افتتاح همایش اقتصاد دریامحور ایران که امروز برگزار شد، با بیان اینکه امروز از اولین روز ششمین سال گام دوم انقلاب اسلامی است، گفت: ما در ۴۰ ساله دوم انقلاب اسلامی هستیم و افق ۱۴۳۷ افق شکلگیری تمدن اسلامی و اتفاق بزرگ در جامعه بشری خواهد بود. بعد اقتصادی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، اقتصاد مقاومتی نامیده شده است، اقتصادی که بتواند با وجود همه مشکلات به هدف خودش برسد.
وی ادامه داد: همه نظامهای اقتصادی در عالم اهدافی دارند و همه با مشکلاتی مواجه هستند و اقتصادی مقاومتی نامیده میشود که با وجود همه مشکلات به هدف خودش برسد. با این نگاه، همه دنیا بهدنبال این هستند که اقتصاد خود را مقاومتی کنند. ایجاد اقتصاد مقاومتی از سه بخش شناخت ظرفیتها، شناخت موانع و طراحی نظامی مبتنی بر ظرفیتها و موانع تشکیل شده است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی با بیان اینکه یکیاز این ظرفیتها اقتصاد دریا است، گفت: ما در ایران ۵۸۰۰ کیلومتر دریا در شمال و جنوب داریم، به آبهای آزاد دسترسی داریم و عمق آب در ساحلهای ما برای پهلوگیری کشتیها مناسب است و ایران ما، یکیاز دیرینهترین کشورها به شمار میرود که در حوزه تجارت بینالمللی دریا پیشگام بوده است.
عبدالملکی با بیان اینکه ما باید بین اقتصاد دریامحور و بندرمحور تفاوت قائل شویم، گفت: اقتصاد دریا، فراتر از اقتصاد بندر است. در اقتصاد دریا چهار بخش سواحل، بستر و کف دریا، متن دریا و سطح دریا مورد مطالعه قرار میگیرد. در بخش سواحل کشتیرانی، در بستر دریا استخراج نفت و گاز و ترانزیت، در متن دریا بهرهبرداری از آبزیان، در سطح دریا موضوع حملونقل مطرح است.
وی با بیان اینکه در دوره قبل از انقلاب، کمترین اهمیت به حوزه اقتصاد دریایی کشور داده میشد، افزود: دوره استعمار ایران از ۱۳۱۰ تا ۱۳۵۷ بوده که انگلیسیها، آمریکاییها و فرانسویها در ایران بودند و الگوی اقتصادی ما دریاگریز بوده است؛ به همین دلیل جمعیت بسیار کمی را در حاشیه دریا میبینیم. همین حالا هم هزاران کیلومتر در حاشیه دریا بدون جمعیت باقی مانده که ناشی از نوع نگاه غربیها برای جلوگیری از به فعلیت رساندن استفاده از ظرفیتهای دریا بوده است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی خاطرنشان کرد: با وجود این در سالهای پس از انقلاب، ظرفیت بنادر ما در حوزه نفتی ۱۴ برابر شده، ظرفیت کانتینری حدود ۱۰۰ برابر شده، از نظر مسافری ظرفیت ما حدود ۵۰ برابر شده است، در حوزه کشتیرانی الان نفتکش و کشتی میسازیم و بهطور کلی رویکرد ما به سمت اقتصاد دریامحور بیشتر جلب شده است.
عبدالملکی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی اقتصادی توسعه دریامحور از سوی مقام معظم رهبری بیان کرد: در حوزه اقتصاد دریا محور کاری که باید و شاید را انجام ندادیم. در واقع با وجود اینکه در حوزه سیاستها تحول اساسی به سمت اقتصاد دریامحور داریم، اما در عمل کمتر همراه بودیم و بر ریل اقتصادی قبل از انقلاب حرکت کردیم. یکیاز این محورها حمل و نقل است و ما ظرفیتهای بسیار زیادی برای کشورهای پیرامون خود داریم. سالهاست که کریدور شمال – جنوب مطرح شده، اما سرعت ما کم است./ایسنا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0