تاریخ انتشار : جمعه 20 تیر 1404 - 22:30
کد خبر : 13739

بازدید مسرور از ظرفیت های بندری، گمرکی و مرز آستارا

بازدید مسرور از ظرفیت های بندری، گمرکی و مرز آستارا

 دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در پی سفر غیر رسمی چند روز قبل رئیس جمهور به آستارا و تأکید ایشان بر ایجاد منطقه آزاد مشترک میان ایران و آذربایجان، از ظرفیت های بندری، گمرکی و مرز آستارا بازدید کرد. به گزارش مناطق آسیا، رضا مسرور در این بازدید اشاره به تاکیدات رئیس‌جمهور

 دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در پی سفر غیر رسمی چند روز قبل رئیس جمهور به آستارا و تأکید ایشان بر ایجاد منطقه آزاد مشترک میان ایران و آذربایجان، از ظرفیت های بندری، گمرکی و مرز آستارا بازدید کرد.

به گزارش مناطق آسیا، رضا مسرور در این بازدید اشاره به تاکیدات رئیس‌جمهور مبنی بر توسعه همکاری‌های اقتصادی با کشورهای همسایه و ایجاد مناطق آزاد مشترک گفت: برنامه‌ریزی‌های جدی با چند کشور آغاز شده و مراحل پیگیری را طی می‌کند.

مسرور با تشریح برنامه‌های دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد برای ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشورهای ترکیه، پاکستان و آذربایجان تصریح کرد: ایجاد منطقه آزاد مشترک میان ایران و ترکیه در حال پیگیری است و کارگروه مشترکی هم میان دو کشور ایجاد شده و اقدامات در حال انجام است.

وی افزود: منطقه آزاد مشترک دیگر در مرز ریمدان با کشور پاکستان دنبال می‌شود که توافقات اولیه حاصل شده و فرآیندهای قانونی آن باید در دولت و مجلس طی شود.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه یکی از کشورهایی که به لحاظ جغرافیایی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ظرفیت ایجاد منطقه آزاد مشترک با ایران را دارد آذربایجان است، ادامه داد: امروز بازدیدی میدانی از اراضی مستعد و زیرساخت‌های بندری و گمرکی آستارا به عمل آمد که در صورت توافق با جمهوری آذربایجان، می‌تواند بستری برای راه‌اندازی یک منطقه آزاد مشترک میان دو کشور باشد.

مسرور با اشاره به تأکید ریاست محترم جمهور برای توسعه روابط با همسایگان به ویژه جمهوری آذربایجان اظهار کرد: آستارا به‌عنوان دروازه صادراتی جمهوری اسلامی ایران به حوزه ژئوپلیتیکی قفقاز، ظرفیت بالایی در اتصال تجاری با آذربایجان دارد و در صورت ایجاد منطقه آزاد مشترک، منافع دو جانبه برای ایران و آذربایجان حاصل خواهد شد.

وی افزود: امروزه کشورها دیگر منطقه آزاد جدید تأسیس نمی‌کنند بلکه عموما به دنبال نسل ششم مناطق آزاد یعنی مناطق آزاد مشترک هستند. منطقه آزاد مشترک میان ایران و آذربایجان علاوه بر آثار اقتصادی و مرتبط شدن فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان دو کشور، پیامدهای مثبت سیاسی و امنیتی نیز به دنبال خواهد داشت.

به گفته دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، مذاکرات دوجانبه با طرف آذری باید در آینده نزدیک صورت گیرد تا در صورت حصول توافق، مراحل اجرایی این پروژه آغاز شود.

مسرور در بخش دیگری از سفر خود با اشاره به ظرفیت‌های مغفول‌مانده گردشگری دریایی در شمال کشور، اظهارکرد: یکی از محورهای مهم توسعه آستارا، رونق گردشگری دریایی است که در این راستا امروز از بندر آستارا بازدید شد و عملیات لایروبی در حال انجام است که طبق وعده سرمایه‌گذار، تا یک ماه آینده آماده بهره‌برداری خواهد شد.

وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی برای ایجاد مارینا در مجاورت بندر آستارا در حال انجام است تا امکان پهلوگیری کشتی‌های تفریحی و کروز فراهم شود، افزود: این طرح با هدف اتصال به دیگر ماریناهای دریای خزر از جمله در بندر کاسپین، می‌تواند نقطه عطفی در رونق گردشگری شمال کشور باشد.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه این اقدامات با هماهنگی و پیگیری استاندار گیلان و نماینده آستارا در مجلس در حال انجام است، گفت: امیدواریم با حمایت‌های دولت، بتوانیم گام‌های مؤثری در مسیر توسعه متوازن و پایدار این منطقه برداریم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.