تاریخ انتشار : شنبه 6 مرداد 1403 - 21:43
کد خبر : 12535

پروفسور ابوذر شهبری، مخترع استفاده از هوش مصنوعی در طراحی و ساخت پروژه های مهندسی برای شرکت بین المللی برج سازی BIM

پروفسور ابوذر شهبری، مخترع استفاده از هوش مصنوعی در طراحی و ساخت پروژه های مهندسی برای شرکت بین المللی برج سازی BIM

به گزارش مناطق آسیا به نقل از طريق الشعب، پرفسور ابوذر شهپری به عنوان یکی از نخبگان و پژوهشگران برجسته در حوزه هوش مصنوعی در ایران محسوب می‌شود. وی دارای تجربه و دانش گسترده‌ای در زمینه هوش مصنوعی و یادگیری عمیق است و فعالیت‌های بسیاری در تحقیقات هوش مصنوعی، شبکه‌های عصبی و یادگیری عمیق داشته

به گزارش مناطق آسیا به نقل از طريق الشعب، پرفسور ابوذر شهپری به عنوان یکی از نخبگان و پژوهشگران برجسته در حوزه هوش مصنوعی در ایران محسوب می‌شود. وی دارای تجربه و دانش گسترده‌ای در زمینه هوش مصنوعی و یادگیری عمیق است و فعالیت‌های بسیاری در تحقیقات هوش مصنوعی، شبکه‌های عصبی و یادگیری عمیق داشته است. اوبه عنوان یکی از برترین محققان این حوزه در ایران شناخته می‌شود. او در دانشگاه‌های معتبر داخلی و خارجی در زمینه تحقیقات هوش مصنوعی فعالیت‌های بسیاری داشته و مقالات علمی ارزشمندی در این زمینه منتشر کرده است. با تلاش، پشتکار و توانایی‌های فنی و علمی برجسته خود، در توسعه و پیشرفت حوزه هوش مصنوعی توانسته قدم های موثری بردارد او متفکر ونخبه جوان برجسته صنعت مهندسی ,بزرگترين سازنده برج هاي مسكوني و رئيس انجمن نخبگان ايران است،او در حوزه كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس، پر از ايده هاي نوين مهندسي ، راه و ساختمان، طراحي و معماري، مهندسي شهرسازي، مديريت شهري، زيباسازي شهر ، ساختمان سازي و برج سازي، تصفيه آب و آب شيرين كن، توليد برق و انرژي هاي خورشيدي ، ساخت پتروشيمي و پالايشگاه ، درمانگاه و بيمارستان، مجتمع هاي اداري و تجاري ، مراكز توريستي و گردشگري با استفاده از هوش مصنوعی برای طراحی شهرهای هوشمند با انرژی‌های تجدیدپذیر و شهر پايدار ، براي اجرا ميباشد.

ابوذر شهپري در يكي از سخنراني هاي خود در همايش مهندسان برتر دنيا در كشور امارات متحده عربي گفت: به جاي استفاده از كار يدي و كارهاي سنتي و قديمي ، بايد به سمت و سوي علوم نوين و هوش مصنوعي رفت، و از دنياي ديجيتال كه دقت و سرعت و كيفيت را بالا مي برد استفاده كرد،از هوش مصنوعی مي توان به طور گسترده‌ای در صنعت ساختمان‌سازی استفاده نمود، وی توانسته است از هوش مصنوعي ، در سه حوزه اصلی طراحی و برنامه‌ریزی، اجرا و ساخت، و نگهداری و بهره‌برداری در پروژه هاي مهندسي ، تحولات چشمگیری ایجاد کند.

ابوذر شهپري به عنوان بنيانگذار علم مهندسي بيم BIM در ايران ، در مرحله طراحی، با استفاده از هوش مصنوعی و استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشین و شبکه‌های عصبی، راه‌حل‌های خلاقانه و بهینه‌ای برای مسائل طراحی ارائه كرده است .
شهپري مي گويد ، هوش مصنوعي يك تكنولوژي نوين أست، این تکنولوژی امکان ایجاد مدل‌های سه‌بعدی و شبیه‌سازی‌های واقع‌گرایانه را نیز فراهم می‌کند، که می‌تواند به بهبود کارایی و کاهش هزینه‌ها کمک کند.
شهپري در كلاسهاي آموزشي خود به شاگردانش اين گونه مي آموزد، كه در مرحله اجرا و ساخت، هوش مصنوعی می‌تواند نظارت بر سلامت و عملکرد ساختمان‌ها را با استفاده از حسگرهای هوشمند و ربات‌ها انجام دهد. این تکنولوژی‌ها می‌توانند مشکلات بالقوه را شناسایی کرده و به بهبود کیفیت و پایداری پروژه‌ها کمک کنند.
در نهایت، در حوزه نگهداری و بهره‌برداری، هوش مصنوعی می‌تواند با تحلیل داده‌های بزرگ و استفاده از سیستم‌های تشخیص تصویر، بهره‌وری و کارایی ساختمان‌ها را افزایش دهد.
این فناوری‌ها به معماران و مهندسان این امکان را می‌دهند که با استفاده از ابزارهای طراحی مولد و مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM)، طرح‌های نوآورانه‌تری ارائه دهند
در مصاحبه اختصاصی راه مردم با پرفسور ابوذر شهپری نظر و اقدامات و نقش هوش مصنوعی در صنعت ساختمان را از ایشان جویا شدیم.

وی در این خصوص اینگونه عنوان کرد که: با توجه به پیشرفت قابل توجه علم ساختمان در جهان و نیاز جدی کشور به ساخت وساز علمی و تخصص وتحقیقات خاص اینجانب در زمینه طراحی وساخت پروژه های مهندسی با استفاده از هوش مصنوعی ، لازم دانستم که برای اولین بار این تکنولوژی جدید را در صنعت ساختمان در ایران دخیل نموده ودر کشور اجرا نمایم باید در این خصوص اینگونه بگویم که اساس
هوش مصنوعی بر پایه رانش و کارت گرافیکی بنا شده است و در صنعت ساختمان نیز، همانند سایر صنایع خوش درخشیده است. این فناوری نوین درست مانند یک مهندس همه فن حریف عمل می‌کند که تمام زیر و بم ساخت‌وساز را از حفظ است. کاربرد هوش مصنوعی در صنعت ساختمان منجر به تولید سازه‌ای ایمن‌تر، کارآمدتر و کم هزینه‌تر شده است .
در حال حاضر دو شرکت ارائه دهنده کارت‌های گرافیکی Nvidia و AMD قوی‌ترین واحدهای پردازنده کارت‌های گرافیکی (GPU) را در جهان تولید می‌کنند. تاکنون کاربرد هوش مصنوعی در صنعت ساختمان‌ سازی کمتر از سایر زمینه‌ها بوده و در حال حاضر دنیای ساخت‌ و ساز، بازار کوچکی برای هوش مصنوعی است. با این حال استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در صنعت ساخت و ساز بسیار مفید است چراکه به امنیت، طراحی، کاهش هزینه‌ها و ساخت کارآمدتر کمک شایانی می‌کند.
 اساسا هوش مصنوعی یا (Artificial Intelligence) را توضیح دهید
باید در جواب به این سوال شما به‌ گفته‌ی جان مک کارتی استناد کنم که می گفت: هوش مصنوعی، علم و مهندسی ساخت ماشین های هوشمند، به ویژه برنامه های کامپیوتری هوشمند است.
البته می‌توان هوش مصنوعی را به منزله تبدیل یک کامپیوتر، به یک ربات هوشمند دانست. .یک ربات هوشمند، مجموعه‌ای از کدهای برنامه‌نویسی شده است که کامپیوتر را قادر می‌سازد تا همانند یک انسان بیاندیشند، احساس کند و رفتار کند.
در برخی از تعاریف آمده است که در فناوری هوش مصنوعی، انسان در حال توسعه هوشی فراتر از هوش انسان است.چراکه دانشمندان به کامپیوتر می‌آموزند که چگونه مانند یک انسان و یا حتی بهتر از آن عمل کند، استدلال کند، یاد بگیرد، تصمیم بگیرد و راه حل ارائه دهد.هوش مصنوعی شامل زیر بخش‌های متعددی از قبیل یادگیری ماشین، یادگیری عمیق، یادگیری زبان طبیعی و بینایی ماشین است.
هوش مصنوعی در ساخت و ساز همانند فردی عمل می‌کند که تمام عمر خود را صرف ساخت و ساز کرده است.زیرا کافی‌ست به هردو آن‌‌ها اطلاعاتی از قبیل ابعاد و جغرافیای زمین مورد نظر را تزریق کنید تا بهترین نقشه، زمان‌بندی و برآورد هزینه‌ها را با توجه به تورم و چالش‌های پیش بینی نشده، ارائه دهند.اما تفاوت در اینجاست که یک فرد باتجربه در طول حدود شصت سال کار مفیدش، ممکن است نهایتا ۱۰۰ مورد پروژه را از سر گذرانده باشد.اما به هوش مصنوعی می‌‌توان در هر ثانیه، هزاران تجربه ساختمان‌سازی را از سراسر جهان تزریق نمود و این فناوری بدون هیچ خطایی از تمام آن‌ها خواهد آموخت.
اگرچه ممکن است در ابتدا برای یک شرکت ساختمان‌سازی، هزینه‌های خرید و تعبیه هوش مصنوعی چالش برانگیز باشد. اما پس از مدتی سود به دست آمده از آن، هزینه‌های اولیه را خنثی می‌سازد.در ادامه صحبتهایم برخی از کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت ساختمان را شرح خواهم داد برای مثال
طراحی پروژه:
که به طور سنتی برای طراحی دستی پروژه‌ها هفته‌ها زمان صرف می‌شود. اما هوش مصنوعی این روند طولانی را سریع‌تر و دقیق‌تر می‌کند. طراحی مولد یک روش طراحی مبتنی بر هوش مصنوعی است. در این روش هوش مصنوعی به یک پایگاه داده غنی از طرح‌های ساختمانی مختلف، متصل می‌شود.طراحان و مهندسان می‌توانند اهداف طراحی و پارامترهایی مانند الزامات فضایی، نوع عملکرد بنا، مصالح، محدودیت‌های هزینه و موارد دیگر را وارد ابزارهای طراحی مولد کنند.
این فناوری مدرن با بررسی این اطلاعات و ابعاد و زمان مورد نظر، بهترین طراحی‌ها را پیشنهاد می‌دهد.در این روند امکان سفارشی‌سازی بر اساس سلیقه هر مشتری نیز امکان‌پذیر است، که منجر به فروش راحت‌تر می‌گردد.مدل‌سازی سه‌بعدی سازه‌ها به مختصصان کمک می‌کند تا بتوانند ساختمان‌ها، زیرساخت‌ها و طرح‌های جایگزین را به طور موثرتری برنامه‌ریزی، طراحی، ساخت و مدیریت کنند.طراحی مولد به متخصصان اجازه می‌دهد تا فوراً کارآمدترین، باکیفیت‌ترین و کم‌هزینه‌ترین طرح‌ها را بنا بر هر پارامتر ارائه شده، تولید کنند.
طراحی ساختمان با هوش مصنوعی
برنامه‌ریزی پروژه (هوش مصنوعی در ساخت و ساز):
مراحل برنامه‌ریزی چرخه عمر یک پروژه ساختمانی بسیار مهم است تا بتوان آن را در زمان درست، با کیفیت بالا و بر اساس بودجه مشخص شده به انتها رساند.فناوری‌های مدرن قادرند تا با اسکن‌های سه‌بعدی خودکار خود، سایت‌های مختلف ساخت و ساز را کنترل کنند.منظور از سایت‌های مختلف، پروژه‌های فرعی از قبیل لوله‌کشی، سیم‌کشی، کانال‌کشی و… در گوشه گوشه‌های بنای اصلی است.این داده‌های سه‌بعدی به دست آمده، شبکه‌ عصبی یادگیری عمیق را تغذیه می‌کنند. این‌گونه هوش مصنوعی توالی پروژه‌های فرعی مختلف را طبقه‌بندی می‌کند.
اینگونه تیم مدیریت قادر است تا بر اساس برنامه‌ریزی اقدام کند و مشکلات کوچک را قبل از تبدیل شدن به مسائل جدی، شناسایی و برطرف کند.یکی از مزایای استفاده از مدل‌‎های ۳بعدی در برنامه‌ریزی و طراحی یک پروژه، ایجاد توالی و رفع تضاد میان تیم‌های معماری، مهندسی، مکانیک، برق، لوله‌کشی و… است.
برنامه‌ریزی با GenMEP .
شرکت Building System Planning که دفتر مرکزی آن در کالیفرنیا قرار دارد، سیستم GenMEP را راه‌اندازی کرده است.افزونه Autodesk Revit موجود در GenMEP بر جنبه‌های مختلف طراحی مکانیکی، الکتریکی و لوله کشی (MEP) متمرکز است.مثلا هنگامی که یک مدل سه بعدی ساختمان در Autodesk Revit ایجاد می‌شود، GenMEP می‌تواند به طور خودکار مسیریابی یک سیستم الکتریکی را در مدل ساختمان طراحی کند.این افزونه قادر است تا پیچیدگی‌های موجود در اشکال و هندسه‌های مختلف ساختمان‌ها را در نظر بگیرد و بهترین راه‌حل‌ها را برای تمام پروژه‌های فرعی ارائه دهد.همچنین از طریق Generative Design حاصل از یادگیری ماشینی، این سیستم قادر به ایجاد طرح‌های جایگزین و جای گشت‌های ممکن برای حل یک مسئله است و هربار غنی‌تر و پربارتر می‌شود.
کنترل هزینه‌ها در طول پروژه (هوش مصنوعی در ساخت و ساز):
همان‌گونه که قبلا اشاره شد‌، هوش مصنوعی قادر است تا بهترین برآورد قیمت را با توجه به تورم‌های موجود در بازار و تجربه‌های سابقش ارائه دهد.اکثر پروژه‌های بزرگ، با وجود به کارگیری تیم‌های حرفه‌ای، بازهم با هزینه‌های مازاد روبه‌رو می‌شوند.هوش مصنوعی قادر است تا با بررسی عواملی مانند اندازه پروژه، قراردادها، زمان‌بندی، سطح شایستگی مدیران، تیم‌ها و… هزینه‌ها را پیش‌بینی کند.این فناوری با بررسی داده‌هایی مانند تاریخ شروع و پایان ساخت پروژه‌های مختلف و هزینه‌های آن‌ها، آینده پروژه‌ی پیش رو را تخمین می‌زند.
یادگیری ماشین با تجزیه و تحلیل‌های چندوجهی و تنظیم متغیرهایی که ممکن است منجر به ایجاد مشکلاتی در پروژه شوند به کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند.همچنین شبکه‌های عصبی مصنوعی موجود در یادگیری عمیق، با تجزیه و تحلیل عملکرد کارکنان، تاریخ شروع، هزینه مواد و سایر متغیرهایی که مورد بررسی قرار می‌دهد، رسیدگی به طرح‌های پیچیده پروژه را آسان می‌کند.از آن‌جایی که پروژه‌های بزرگ‌تر به سرمایه‌گذاری‌های بزرگتری نیز احتیاج دارند، هوش مصنوعی و زیرشاخه‌هایش برای صنعت ساختمان به منزله سود خالص می‌باشند.
کنترل هزینه‌های ساخت و ساز با هوش مصنوعی
تولید و توزیع مصالح ساختمان.
هوش مصنوعی می‌تواند به افراد و شرکت‌های ساخت و ساز مختلف، به منظور پیش‌بینی قیمت مصالح ساختمانی کمک کند.به این منظور، هوش مصنوعی تمام داده‌های تاریخی و سیر عملکرد عوامل مختلفی که بر قیمت مصالح تأثیر می‌گذارند را بررسی می‌کند.
درواقع با کاربرد هوش مصنوعی در صنعت ساختمان، مدیریت موجودی مصالح آسان‌تر و قیمت خرید آن‌ها به‌صرفه‌تر خواهد بود.همچنین هوش مصنوعی قادر است با توجه به میزان استفاده از مصالح در هر سایت ساختمانی، نیاز به شارژ مجدد مواد خام را در نظر بگیرد و خود به خود برای سفارش مجدد اقدام نماید.این کامپیوتر هوشمند حتی بهترین ارائه دهنده مصالح ساختمانی را با توجه به میزان کیفیت مواد، وقت‌شناسی در تحویل، قیمت و… شناسایی کرده و خرید خود را از آنجا سفارش می‌دهد.
این فناوری مدرن حتی در طول ساخت مصالح ساختمانی نیز کاربرد دارد و به دنبال تولید با کیفیت‌ترین آن‌ها است.شرکت‌های ساخت مصالح ساختمانی می‌توانند با استفاده از هوش مصنوعی مناسب‌ترین مصالح را با توجه به دما، فشار و… با توجه به داده‌های به دست آمده از لیزر، معاینات اولتراسوند، دوربین‌ها، دماسنج‌ها و سایر تجهیزات ممکن تولید کنند.
ایمنی ساخت و ساز :
از ابتدای تاریخ ساختمان سازی، کارگران زیادی جان خود را از دست داده‌اند. عمده این مرگ و میر ها بر اثر عدم وجود ایمنی در محیط کار بوده است.حوادثی از قبیل سقوط از ارتفاع، برق‌گرفتگی، سقوط اجسام سنگین، گرفتاری درمیان دو مانع و… از جمله حوادث مرگ آسا در صنعت ساختمان‌سازی معرفی شده‌اند.
هوش مصنوعی قادر است با تجزیه و تحلیل محیط کار و اسکن تجهیزات حفاظتی کارگران و مقایسه آن‌ها با سابقه حوادث این‌چنینی، مدیران را از وجود خطر آگاه کند.با راه‌اندازی BIM 360 Project IQ توسط Autodesk، امیدی به منظور کاهش حوادث غیرمترقبه، در ساختمان‌سازی قوت گرفته است.این افزونه هوشمند می‌تواند با استفاده از داده‎‌های بهم متصل و یادگیری ماشین، مسائل پرخطر و ریسک پیمانکاران فرعی پروژه‌ها را شناسایی کند.
این نرم‌افزار مشکلات را علامت‌گذاری کرده و سپس شخص مناسب را برای رفع آن تعیین می‌کند. در برخی از موارد نیز جزئیاتی را برای اصلاح مشکل ارائه می‌دهد.این افزونه در رتبه‌دهی و انتخاب پیمانکاران فرعی ذی‌صلاح، بسیار دقیق و حساس عمل می‌کند.
ایمنی با Smartvid :
پلتفرم Smartvid که شامل یک موتور SmartTag است، به منظور مدیریت فیلم و عکس‌ها استفاده می‌شود.این فناوری با استفاده از یادگیری ماشین، چندین برابر سریع‌تر از هوش انسانی، خطرات را می‌شناسد.در یک آزمایش، این موتور هوشمند توانست در کمتر از ۱۰ دقیقه، ۴۴۶ تصویر از افراد بدون کلاه ایمنی و دارای لباس‌‎های نامناسب را از میان ۱۰۸۰ مورد شناسایی کند.این درحالی است که انسان‌ها در حدود چهار ساعت و نیم، زمان گذاشتند تا بتوانند ۴۱۴ مورد را شناسایی کنند.
کاربرد AI در امنیت ساخت و ساز
کاهش ریسک :
هر پروژه ساختمانی دارای ریسک‌هایی است که به اشکال مختلفی مانند کیفیت، ایمنی، زمان و ریسک هزینه بروز می‌کند.هرچه پروژه بزرگ‌تر باشد، میزان ریسک بیشتر است. زیرا چندین پیمانکار فرعی در مشاغل مختلف به طور موازی در سایت‌های شغلی فعالیت می‌کنند.راه‌حل‌های هوش مصنوعی در صنعت ساختمان باعث می‌شوند که نظارت و اولویت‌بندی ریسک در محل کار آسان‌تر شود.این به تیم پروژه کمک می‌کند تا منابع و زمان محدود خود را بر روی بزرگ‌ترین عوامل خطر متمرکز کند و در نتیجه ریسک‌ها را کاهش دهد.
کمبود نیروی کار :
در کشورهای اروپایی و آمریکایی، کمبود نیروی کار محسوس است. بر اساس گزارش سی ان ان، صنعت ساختمان سازی با کمبود بیش از یک میلیون کارگر در ایالات متحده مواجه است.به گفته McKinsey & Company، با استفاده از هوش مصنوعی، میزان بهره‌وری شرکت‌های ساختمان سازی تا ۵۰ درصد افزایش می‌یابد.هوش مصنوعی قادر است تا با نظارت بر سایت‌های مختلف، بهترین تقسیم‌بندی نیروی کار و ماشین‌آلات را به‌وجود آورد.
همچنین می‌تواند گزارش دهد که کدام سایت شغلی دارای تعداد کارگر و تجهیزات کافی، اضافی و یا کم است و آیا می‌توانند تا زمان مقرر کار را تحویل دهند.رباتی به نام Spot the Dog به منظور نگهبانی، نظارت و اسکن کلی پروژه، کارگران و تجهیزات ساخته شده است.این ربات مشکلات احتمالی را تشخیص می‌دهد و کارگران را در میان سایت‌های مختلف تقسیم کند. همچنین قادر است با قابلیت تشخیص چهره‌اش، کارگرانی که کارایی لازم را ندارند، شناسایی کند.
کمبود نیروی کار ساختمان سازی
ماشین‌آلات خودران (هوش مصنوعی در صنعت ساخت و ساز):
در طول تمام پروژه‌های ساختمانی، تعدادی کار تکراری و روتین وجود دارند. عملیات تخریب، بتن ریزی، جوشکاری، خاک‌برداری و… برخی از این کارها هستند.در حال حاضر تعدادی ماشین‌آلات خودران طراحی شده‌اند که می‌توانند تمام این امورات را با کارآمدی بیشتری نسبت به انسان‌ها انجام دهند.در برخی از موارد، ماشین‌آلات سنگینی از قبیل جرثقیل، بولدوزر و بیل مکانیکی در سایت‌های ساختمانی بسیار خطرناک عمل کرده‌اند.
استفاده از هوش مصنوعی در صنعت ساختمان، میزان امنیت این ماشین‌آلات را نیز افزایش داده است.افزودن حس‌گرها و استفاده از یادگیری ماشین و یادگیری عمیق در ماشین‌ها باعث ایجاد جریان‌های کاری سریع‌تر، ایمن‌تر و کارآمدتر می‌شود.یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تجهیزات ساختمانی و معدنی در ژاپن، در سال ۲۰۱۵ همکاری خود را با شرکت NVIDIA آغاز نمود.این پروژه بزرگ که پروژه کوماتسو نام دارد به منظور افزایش ایمنی و تقویت ماشین‌آلات و اشیا موجود در سایت‌ها است.

ماشین آلات هوشمند در ساخت و ساز
ساخت و ساز خارج از محل :
هوش مصنوعی در صنعت ساختمان تنها به موارد بالا ختم نمی‌گردد. بلکه در خارج از محیط ساخت و ساز نیز کاربرد دارد.به عنوان مثال می‌توان سازه‌هایی مانند دیوار را در شرکت‌هایی دورتر از محل پروژه توسط ربات‌ها ساخت، و در محل پروژه مونتاژ نمود.اینگونه نیروی انسانی می‌تواند زمان و انرژی خود را صرف اموراتی مانند لوله‌کشی، تهویه مطبوع و سیستم‌های الکتریکی کنند.

هوش مصنوعی برای پس از ساخت :
مدیران و مهندسان پروژه‌های ساختمان‌سازی می‌توانند تا مدت‌ها پس از اتمام ساخت و ساز از هوش مصنوعی استفاده کنند. آن‌ها می‌توانند جمع‌آوری اطلاعات درباره یک سازه را از طریق حسگرها، پهپادها، فناوری‌های بی‌سیم، تحلیل‌های پیشرفته و الگوریتم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی انجام دهند.اینگونه بینش‌های ارزشمندی را در مورد عملکرد و کیفیت یک ساختمان، پل، جاده‌ و… به دست خواهند آورد و در پروژه‌های بعدی به کار خواهند بست.همچنین هوش مصنوعی می‌تواند برای نظارت بر مشکلات، تعیین زمان نیاز به تعمیر و نگهداری پیشگیرانه و… استفاده شود.
در صنعت ساختمان، هوش مصنوعی (AI) نقش مهمی ایفا می‌کند در بهبود عملکرد و بهره‌وری ساختمان‌ها.
وی در پاسخ این سوال که برخی از کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت ساختمان را توضیح دهید اینگونه پاسخ داد
از جمله کاربردها می توان گفت:

برنامه‌ریزی ساختمان که عبارتست از :
هوش مصنوعی می‌تواند به کاهش زمان و هزینه‌های برنامه‌ریزی و برنامه‌نویسی ساختمان کمک کند. با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی، می‌توان برنامه‌ریزی بهینه‌تری برای اجرای پروژه‌های ساختمانی انجام داد.

کنترل پروژه و مدیریت ساختمان:
هوش مصنوعی می‌تواند در پیش‌بینی و مدیریت زمان، هزینه و منابع مورد نیاز برای پروژه‌های ساختمانی بهبود ایجاد کند.

بهبود ایمنی:
هوش مصنوعی می‌تواند با تجزیه و تحلیل داده‌ها و شناسایی ریسک‌ها، بهبود ایمنی در محیط کار ساختمانی را فراهم کند.

طراحی و اجرای سیستم‌های هوشمند:
هوش مصنوعی می‌تواند در طراحی و اجرای سیستم‌های هوشمند مانند سیستم هوشمند ساختمان (Building Management System) استفاده شود که به بهبود مصرف انرژی، ایمنی و راحتی ساکنان کمک می‌کند.

تشخیص خطا و عیب‌ها:
هوش مصنوعی می‌تواند با تجزیه و تحلیل داده‌های ساختمان و شناسایی خطاها و عیب‌های موجود بهبود مراحل بازسازی و تعمیرات ساختمان را فراهم کند.
به طور کلی، هوش مصنوعی می‌تواند در تمام مراحل فرایند ساختمان، از برنامه‌ریزی و طراحی تا اجرا و نگهداری، به بهبود عملکرد و بهره‌وری ساختمان‌ها کمک کند.
هفتا نیوز :آیا می توانید چند شرکت مطرح در جهان را که از این تکنولوژی استفاده می کنند را نام ببرید :
شرکت های استفاده کننده از هوش مصنوعی در صنعت ساختمان
Skanska:
استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت پروژه ها و بهبود عملکرد ساخت و ساز.

Autodesk:
تولید نرم افزار های مدل سازی سه بعدی و تحلیل سازه های ساختمانی با استفاده از هوش مصنوعی.

Built Robotics:
استفاده از ربات های هوشمند برای انجام وظایف ساختمانی مانند حفر و حمل بار.

Magellan Robotics:
تولید ربات های خودران برای ایجاد نقشه های ساختمانی دقیق تر.

Briq:
پلتفرم هوشمند مدیریت پروژه های ساختمانی بر اساس داده های تحلیلی و پیش بینی های هوش مصنوعی.

PlanGrid:
نرم افزار مدیریت پروژه های ساختمانی با استفاده از هوش مصنوعی برای بهبود همکاری و ارتباط بین تیم های ساختمانی.

مزایای استفاده از هوش مصنوعی در صنعت ساختمان را توضیح دهید:
استفاده از هوش مصنوعی در صنعت ساختمان بسیار اهمیت دارد و مزایای بسیاری دارد، از جمله:

افزایش سرعت و کارایی:
هوش مصنوعی به صورت خودکار و سریع کارها را انجام می‌دهد و باعث افزایش سرعت و کارایی در پروژه‌های ساختمانی می‌شود.

کاهش خطا:
استفاده از هوش مصنوعی در کنترل و مدیریت پروژه‌های ساختمانی، باعث کاهش خطاها و اشتباهات انسانی می‌شود.

بهبود کیفیت:
هوش مصنوعی با استفاده از الگوریتم‌ها و اطلاعات دقیق بهبود کیفیت ساختمان‌ها را فراهم می‌کند.

کاهش هزینه:
با افزایش کارایی و کاهش خطاها، هزینه‌های مربوط به ساخت و ساز با استفاده از هوش مصنوعی کاهش می‌یابد.

بهبود ایمنی:
هوش مصنوعی به عنوان یک ناظر هوشمند، می‌تواند بهبود ایمنی در محیط‌های ساختمانی فراهم کند و حوادث ناخواسته را کاهش دهد.

بهبود تصمیم‌گیری:
هوش مصنوعی می‌تواند با تجزیه و تحلیل داده‌ها و پیش‌بینی‌های دقیق به بهبود تصمیم‌گیری‌ها در پروژه‌های ساختمانی کمک کند.
به طور کلی، استفاده از هوش مصنوعی در صنعت ساختمان می‌تواند باعث بهبود عملکرد، کاهش هزینه‌ها و افزایش توانایی های صنعت ساختمانی شود.
نرم افزارهای کاربردی هوش مصنوعی مناسب صنعت ساختمان

سیستم‌های مدیریت انرژی:
این نرم افزارها به‌طور هوشمند اطلاعات مصرف انرژی ساختمان را جمع‌آوری و تحلیل می‌کنند تا بهبود‌های لازم برای کاهش مصرف انرژی و بهره‌وری ارائه کنند.
نرم افزارهای پیش‌بینی و تحلیل داده:
این نرم افزارها به کمک هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، به پیش‌بینی عیوب و مشکلات پتانسیلی در ساختمان و همچنین بهبود‌های لازم کمک کرده و از قبل از وقوع آن‌ها اقدام می‌کنند.

سیستم‌های مدیریت پروژه:
این نرم افزارها به کمک هوش مصنوعی به بهبود مدیریت پروژه‌های ساختمانی از ابتدا تا انجام می‌پردازند، از برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی تا نظارت و اجرا.

سیستم‌های اتوماسیون ساختمان:
این نرم افزارها به کمک هوش مصنوعی و دستگاه‌های اتوماسیون، فرآیندهای اجرایی ساختمان را بهبود می‌بخشند و به کاهش خطاها و افزایش سرعت و دقت در ساختمان کمک می‌کنند.
سیستم‌های مدیریت نگهداری و تعمیرات:
این نرم افزارها به کمک هوش مصنوعی و داده‌های جمع‌آوری شده از تجهیزات و تاسیسات ساختمان، به بهبود مدیریت نگهداری و تعمیرات ساختمان کمک می‌کنند و از خرابی‌های ناگهانی پیشگیری می‌کنند.
راه مردم :اگر صحبت پایانی دارید بفرمایید؟
گروه برج سازان بین المللی (BIM) سعی نموده با استفاده از تکنولوژی های روز دنیا و بخصوص هوش مصنوعی در پروژه های در دست اجرا پیشتاز بوده وگامهای موثری در این خصوص بردارد .
پرفسور ابوذر شهپری پایه گذار هوش مصنوعی در صنعت ساختمان در کشور را بهتر بشناسیم :


ابوذر شهپری
متولد ۱۳۶۴
تحصیلات:
دكتراي تخصصي مدیریت بازرگاني(Ph.D)
مدیریت جامع كسب و كارPoST DBA از موسسه اموزش عالی ازاد TBS
دكتراي مهندسي عمران – مدیریت ساخت
فعالیت هاي شاخص:
— رئیس انجمن مراکز دانش بنیان و نخبگان ايران (مدیریت و نظارت و راهبري، بيش از ۸۱۰۰ شركت و كارخانه دانش بنيان در حوزه هاي صنعتي، مهندسي ، توليدي، دارویي، موادغذایي، بهداشتي ، نفتي پتروشيمي ها و پالایشگاهها، و غيره) — رئیس انجمن نخبگان و مخترعین ايران (مدیریت و راهبري و هدایت ، بيش از ۴۳۰۰ نخبه و فارغ التحصيل رتبه اول دانشگاهها در تمامي رشته هاي تحصيلي ، و مخترعين كشور داراي ثبت اختراع در كليه رشته ها )
— عضو انجمن اقتصاددانان ايران (مدیریت و هدایت سرمایه گذاري پزشكان و كادر درماني – مدیریت و هدایت سرمایه گذاري صنعتگران و توليد كنندگان)
—رئیس هیات علمی انجمن مدیران مراکز دانش بنیان ونخبگان کشور
—مولف و نویسنده ۳۸ جلد كتاب در حوزه هاي مهندسی، مدیریت و اقتصاد در ایران BIM — بنيانگذار علم مهندسی
(Building Information Modelling) در ایران BIM تنها نویسنده كتاب مرجع —
(Building Information Modelling)
تنها نویسنده كتاب مرجع استانداردهاي بين المللي مهندسي ساخت در ایران — تنها نویسنده كتاب مرجع اقتصاد مسكن در سطح بين الملل
— تنها نویسنده كتاب مرجع قوانين كاریزماتيك (۴۰ قانون كاریزما، ۱۰ قانون فن بيان و سخنوري)
—اولين نویسنده كتابهاي مدیریت شهري و وظایف شهردارها
— تنها نویسنده ایراني كه ۴جلد از كتابهاي مرجع ایشان در انتشارات لمبرت آلمان ترجمه و به چاپ رسيده ، و ۴ جلد از كتابهاي
ایشان به زبان انگليسي ترجمه شده و در دانشگاههاي آلمان ، كانادا و ایران در حال تدریس ميباشد.
— تنها مدیر نخبه ایراني كه مفتخر به كسب رتبه اول و اخذ اصالت نامه زرین مدیر جهاني، از دفتر رایزني علمي آموزشي بنياد
شده أست. (OCS) مطالعات آسيایي یونسكو — تنها مدیر ایراني كه موفق به اخذ تندیس زرین مدیریت پروژه هاي مهندسي و اخذ دكتراي افتخاري از اتحادیه اروپایي گردید
. — استاد دانشگاه و كارشناس اقتصادي و عمراني و سخنران همایش ها و سمينارها ، در برنامه هاي تلویزیون (صدا و سيما) ایران —رئيس تعاوني اقتصادي و سرمایه گذاري پزشكان ، متخصصان، پرستاران و كادر درماني كشور (مدیریت و هدایت سرمایه گذاري
۱۵۷۰۰۰ پزشك در سراسر كشور)

افتخارات و جوايز اخذ شده بین المللی:
۱- اخذ اصالتنامه زرین مدیر جهاني از سازمان یونسكو
۲-اخذ تندیس زرین و گواهينامه بين المللي دكتراي افتخاري مدیریت از اتحادیه اروپا
٣-چاپ تمبر اختصاصی با عكس وی به عنوان چهره ماندگار مسكن ایران با همكاري بنياد چهره هاي فاخر توسط اداره كل پست جمهوري اسلامی ایران به پيشنهاد و تصویب انجمن نخبگان
۴-دریافت لوح تقدیر از بنياد مطالعات آسيایی یونسكو به جهت مدیریت نظارت و اجراي پروژه هاي مهندسی در بخش دولتی

— رئيس كميته اقتصادي و سرمایه گذاري فوتبال ایران (مدیریت و هدایت سرمایه گذاري بازیكنان و مربيان فوتبال ایران)
—نائب رئیس شورای عالی سیاستگذاری مرجع دانش اقتصادی و تحلیل مشاغل (هفتا نیوز)
— مشاور وزیر راه و شهرسازي در پروژه هاي ملي و مگاپروژه هاي عمراني و زیرساختي كشور
— مدیرعامل هلدینگ انبوه سازي ساختماني و شهرسازي (مدیریت ، نظارت و ساخت بيش از۲۸۰۰۰ واحد مسكوني ، ۹ بيمارستان و شهر سلامت، مجتمع هاي تجاري، ورزشي، شهرك هاي توریستي و تفریحي – مدیریت نظارت و ساخت پروژه هاي راه سازي، پل، سد، تونل ، و غيره – مدیریت و نظارت بر پروژه هاي ملي و مگاپروژه هاي كشور در حوزه هاي مهندسي راه سازي و ساختمان سازي و شهرسازي و مدیریت شهري – مدیریت و نظارت بر ساخت پروژه هاي نفتي پتروشيمي ها و پالایشگاهها و نيروگاههاي تامين برق و آب شيرین كن و تصفيه آب – مدیریت و نظارت بر ساخت پروژه هاي زیرساخت كشور )
۵-دریافت لوح تقدیر از اتحادیه اروپایی به عنوان مدیر نوآور، خلاق و دانش گستر
۶-دریافت تندیس زرین مدیر برتر جهاني در اجلاس تخصصي مدیریت در تراز جهاني از اتحادیه اروپایي
۷-دریافت نشان طلا براي رهبري در مدیریت كاریزماتيك در زمينه مهندسي از دانشگاه استانبول تركيه
۸-دریافت لوح تقدیر از انجمن توسعه بهبود و كيفيت صنایع ایران به جهت اجراي استاندارد سازي در امور مهندسي راهسازي و شهرسازي در پروژه هاي دولتي
گواهینامه هاي بین المللي:
۱- اخذ گواهينامه مهندسي عمران و طرح اختلاط بتن. ۲- اخذ گواهينامه مهندسي عمران و كنترل پروژه.
٣- اخذ گواهينامه بين المللي مدیریت مهندسي از ASYS اسپانيا
۴- اخذ گواهينامه بين المللي مهندسي شهرسازي از CERT.A1 ایتاليا
۵- اخذ گواهينامه بين المللي مدیریت تكنولوژي از WTG آلمان
۶- اخذ گواهينامه بين المللي مدیریت از MBV كشوركانادا
۷- اخذ گواهينامه بين المللي از اجلاس برندینگ و مدیریت برند در سال ۱۳۹۸
. ۸- اخذ گواهينامه بين المللي مدیریت گمرك و ترخيص كالا.
۹- اخذ گواهينامه بين المللي بازاریابي عصبي از دانشگاه پيام نور تهران
. ۱۰- اخذ گواهينامه بين المللي مدیریت كاریزماتيك از دانشگاه استانبول تركيه. ۱۱- اخذ گواهينامه مدیریت روابط عمومي.
۱۲- اخذ گواهينامه بين المللي فن بيان و سخنوري ۱۳- اخذ گواهينامه الگوهاي نوین در مدیریت از وزارت صنعت، معدن، تجارت
۱۴- اخذ گواهينامه شيوه هاي مدرن مدیریتي
۱۵- اخذ گواهينامه بين المللي رهبري و مدیریت كاریزماتيك از کشور تركيه
۱۶- اخذ گواهينامه و ایزو بين المللي ۱۰۰۶-۲۰۰۳ مدیریت در كيفيت پروژهTUV از كشور آلمان
۱۷- اخذ گواهينامه و ایزو بين المللي ۲۰۱۵- ۹۰۰۱ مدیریت در كيفيت و مشتري مداري از TUV كشور آلمان
۱۸- اخذ گواهينامه و ایزو بين المللي ۴۵۰۰۱-۲۰۱۸ زیست محيطي از TUV كشور آلمان
۱۹- اخذ گواهينامه و ایزو بين المللي ۱۴۰۰۱-۲۰۱۵ مدیریت ایمني و بهداشت شغلي از TUV كشور آلمان ۲۰- اخذ گواهينامه و ایزو بين المللي ۲۰۱۵- ۹۰۰۱ مدیریت كيفيت از TUV كشور آلمان
۲۱- اخذ گواهينامه و ایزو بين المللي HSE-MS پيمانكاران حرفه اي و بهداشت و ایمني كار از TUV كشور آلمان
۲۲- اخذ گواهينامه و ایزو بين المللي PMBOK انبوه سازي و بيمارستاني از TUV كشور آلمان
۲۳- دارای award اتحادیه اروپا در زمینه مدیریت بهره وری وتعالی سازمانی اتحادیه اروپا به مدت ۵سال متمادی

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.